مصاحبهی شغلی مجازی
مصاحبهی شغلی مجازی
امروز میخوام بهت یاد بدم چطور تو مصاحبهی شغلی مجازی موفق عمل کنی.
امروزه داریم تو زمونهای زندگی میکنیم که خیلی چیزا رو میشه با اینترنت حل کرد و از طرفی تکنولوژی هم به قدری پیشرفت کرده که خیلی از کارا رو برامون آسون تر کرده. ما الان میتونیم با همین تکنولوژی بدون رفتن به فروشگاه بهترین محصول رو سفارش بدیم یا به جای انجام یه آزمایش خطرناک تو مدرسه اونو با تکنولوژی یاد بگیریم یا یه عکس قدیمی آسیب دیده رو با نرمافزاری مثل فتوشاپ درست کنیم.
از طرفی دیگه لازم نیست برای دیدن اون سر دنیا چندتا عکس ببینیم. دیگه تو این زمونه میتونیم بدون حضور تو یه مکان تو همون جا قدم بزنیم و خیلی از کارا رو انجام بدیم. ما میتونیم با یه نفر که از یه زبون و یه کشور دیگست خیلی راحت دوست بشیم و برای همدیگه گل بگیم و گل بشنویم.
فضای مجازی در دوران کرونا
قبل از شیوع ویروس کرونا مردم از فضای مجازی استفادههای مختلفی میکردن اما از وقتی که ویروس کرونا شیوع پیدا کرد این استفاده چندین برابر شد طوری که الان فضای مجازی چه از لحاظ تجاری و چه از لحاظ تفریحی به بخش جدایی ناپذیری از زندگی ما تبدیل شده.
کسب و کارای زیادی بودن که قبلا هیچ استفادهای از فضای مجازی نداشتن یا خیلی کم استفاده میکردن ولی الان فضای مجازی شده کسب و کار اصلی اونا. یکی از این نمونه کسب و کارا مربوط میشه به گرافیستا که خیلی خوب تونستن از این موقعیت استفاده کنن.
الان یه گرافیست خیلی راحت میتونه تو فضای مجازی با گرافیستایی آشنا بشه که آدمای حرفهای هستن، از طرفی طرحاشو به نمایش بذاره و از جاهایی که دور از انتظارش هم هست مشتری داشته باشه.
مصاحبهی شغلی
قبلنا وقتی یه نفر میخواست تو یه جایی استخدام بشه نیازمند یه مصاحبه شغلی بود که میرفت با یه نفر یا چند نفر شروع می کرد به حرف زدن. حتی برای کاری مثل عکاسی باید به عکاسی میرفتیم و خودمونو معرفی میکردیم تا ما رو قبول کنن و معمولا اگه دوربین نداشتیم قبول نمیشدیم.
الان دیگه شرایط طوری فرق کرده که دیگه نیازی نیست برای کار بری سراغ مکان خاصی تا کار پیدا کنی. یه سری از افراد و سازمانا اومدن و به خاطر این شرایط مصاحبههای حضوری رو به مصاحبههای مجازی تبدیل کردن.
این مصاحبههای مجازی فایدههایی هم داشته. از بزرگترین فایدههاش میشه به صرفه جویی تو زمان و هزینهها اشاره کرد. بعضی وقتا برای یه مصاحبه کاری باید به یه شهر دیگه با کلی دردسر میرفتیم ولی حالا نه هزینه رفت و آمدی هست نه زمانی هدر میشه. تعداد مصاحبههای کاری هم به خاطر سرعت بالایی که داره بیشتر شده و از نظر زمان بندی هم خیلی راحت تره.
انواع روشهای مصاحبههای مجازی
مصاحبههای مجازی معمولا به دو روش انجام میشه. تو روش اول که زیاد دیده شده بین شخص مصاحبه گر و اون کسی که تقاضای کار داره یه تماس تصویری برقرار میشه و اینطوری با هم دیگه ارتباط برقرار میکنن. البته بعضی وقتا هم از تماس صوتی استفاده میکنن که زیاد استفاده نمیشه.
یکی دیگه از روشهای مصاحبه اینه که برای شخص جویای کار یه سری سوالات میفرستن و اون شخص باید در یه مدت زمان محدودی به اونا به صورت تصویری پاسخ بده. البته این روش برای اون کسایی که زیاد جلوی دوربین نرفتن یکم سخت میشه و باید تو این زمینه تمرین کنن.
چطور برای مصاحبه آماده بشی؟
قبل از اینکه سراغ مصاحبه بری میتونی با کمک یه دوست یا یکی از اعضای خانواده این کار رو تمرین کنی یعنی یه سری سوالای خیلی مهم و کلیدی رو که احتمال میدی ازت بپرسن رو آماده کنی و با تمرین اونا برای جوابا آماده بشی. از طرفی بهتره مثل یه مصاحبهی عادی لباس رسمی بپوشی و با لباس رسمی جلوی دوربین تمرین کنی و این کار رو انجام بدی.
وقتی میخوای مصاحبه رو شروع کنی باید از لحاظ امکانات تا جایی که ممکنه آماده باشی. درواقع با این تامین کردن دیگه مطمئن میشی که از نظر سیستم مشکلی نداری و اتفاقی نمیوفته. البته باید حواست به همهی احتمالات هم باشه که اگه اتفاقی برای سیستم افتاد بتونی سریع از یه راه حل جایگزین مثل یه سیستم دیگه استفاده کنی.
آرامش و خونسردی رو هم فراموش نکن. با اینکه تو تماس تصویری نسبت به مصاحبهی حضوری استرس یا نگرانی چندان معلوم نیست ولی باید اعتماد به نفس بالایی داشته باشی و استرس رو بذاری کنار. علاوه بر اون باید زبان بدن درست رو هم انتخاب کنی تا تاثیر بدی نذاره.
خب دوست عزیزم امیدوارم این مقاله برات مفید بوده باشه. ممنونم که تا اینجا با من همراه بودی. موفق باشی.